Iskanje nastanitev z električnimi polnilnicami

22. julij 2022

Tudi med Slovenkami in Slovenci sploh ni več tako redko, da pred njihovo hišo ali v garaži zagledate električni avtomobil. Zavedanje o obremenjevanju okolja ter udobna in enostavna vožnja sta le dva izmed faktorjev, ki sta najverjetne močno vplivala na rast trenda odločitev o izboru mobilnosti na elektriko. 

Zagotovo pa je eden izmed ključnih razlogov tudi vse več električnih polnilnic v mestih in njihova dostopnost. O električnih polnilnicah v Sloveniji in EU smo nedavno pisali tudi na naši spletni strani – tukaj.

Kaj pa, ko se odpravite na krajši ali daljši izlet in se želite zapeljati s svojim električnim vozilom? Kako najti nastanitev, ki omogoča polnjenje oziroma kako poiskati ponudnike nastanitev, za katere lahko preverite, če ponujajo električno polnilnico?

Iskanje nastanitev z možnostjo polnjenja EV

Vse več posrednikov in ponudnikov nastanitev vam omogoča, da ob iskanju nastanitve, preverite tudi to možnost. Kako?

Airbnb

Na platformi za najem stanovanj Airbnb je preverjanje enostavno. Ko iščete prenočišče na želeni lokaciji, vnesite lokacijo in termin. Nato pa na izberite možnost filtriranja in iskanju dodajte funkcijo “EV charger”. Platforma bo izpostavila stanovanja, ki ponujajo možnost polnjenja vaših električnih vozil.

Booking

Tudi aplikacija Booking omogoča filtriranje med ponudniki prenočišč z možnostjo polnjenja vaših e vozil. Ko označite termin in lokacijo ter iščete nastanitve, v naslednjem koraku v dodatnem filtriranju, med funkcijami Facilities označite možnost “Electric vehicle charging station”. Pojavile se bodo nastanitve, ki vam bodo želeno omogočale.

PlugShare

Še ena aplikacija, ki vam omogoča iskanje nastanitev z možnostjo polnjenja vaših električnih vozil. V aplikaciji izberite filtriranje in označite možnost “Show only hotel/lodging locations”. Tako bo aplikacija izpostavila izključno nastanitve s ponudbo električne polnilnice.

Ker živimo v času, ko imamo s pametnimi napravami informacije, ki jih potrebujemo na voljo enostavno in hitro, je tudi načrtovanje izletov lahko zares brezskrbno. Tako se lahko izognete nepotrebnemu stresu in si omogočite oddih, ki bo tako vas, kot vaše e vozilo napolnil s potrebno energijo!

Pa prijeten oddih vam želimo!

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array