V 2023 bomo nadaljevali z vlaganjem v razvoj

29. december 2022

Zadnji dnevi leta so priložnost za refleksijo opravljenega dela, merjenje utripa med sodelavci, pa tudi zastavljanje novih ciljev za prihajajoče obdobje. Leto 2022 je bilo za marsikoga leto polno nepredvidljivih izzivov, še posebej za podjetja v avtomobilski industriji. Geopolitične napetosti so privedle do krča v dobavnih verigah, nihanja cen surovin in goriva, pa inflacija, itn. Izzivov je bilo veliko, še enkrat pa smo spoznali, da so edina stalnica v poslovnem svetu pravzaprav nepredvidljive spremembe.

Vsak izziv je lahko priložnost

Vsi ti izzivi so nas pošteno vrgli iz cone udobja in verjetno večini povzročili kar nekaj sivih las. A hkrati so izzivi vedno tudi priložnost. Ko se znajdeš v trenutku, ko je nepredvidljivo okolje pravzaprav nov strandard, se je potrebno usmeriti vase in se nasloniti na svoje osnovne vrednote, vizijo in namen delovanja. Veliko se nas je usmerilo v še bolj kreativno in inovativno razmišljanje ter še dodatne moči usmerilo v vztrajnost in krepitev timskega dela. ABmobilovci smo hvaležni, da smo v letu 2022 uspešno krmarili med temi izzivi, predvsem zaradi odličnega vodstva, izjemnih sodelavcev, vrhunskih poslovnih partnerjev in vseh ostalih, ki so nam pomagali graditi našo zgodbo.

ABmobilovci smo hvaležni, da smo v letu 2022 uspešno krmarili med nepredvidljivimi izzivi.

V letu 2022 smo doživeli kar nekaj uspehov

Kriza, ki se je razbohotila v avtomobilski industriji (pa tudi drugje) v letu 2022, je prinesla tudi nekatere pozitivne trende. Povpraševanje po električnih avtomobilih je poskočilo in vse pogosteje smo opažali, da naše vrednote deli vse več, tako poslovnih subjektov, kot posameznikov. V poletnem času smo z vstopom na Hrvaško doživeli enega večjih uspehov leta in bili na sosednjem trgu prisotni s kar 1500 avtomobili. Danes imamo tam že 50 zaposlenih, 9 poslovalnic in lahko se pohvalimo, da spadamo med top 3 rent a car podjetja na Hrvaškem, ki je velik in zelo zahteven trg.

Prav tako smo letos uspešno zagnali našo storitev EasyRent, kjer smo s pilotnim podjetjem storitev še dodatno optimizirali in odzivi naših strank nas navdušujejo ter nam dajejo elan za naslednje inovativne podvige.

Predstavitveni video storitve EasyRent.

Prihaja CARWIZ Slovenija

V 2023 vstopamo še bolj povezani z našimi najglobljimi vrednotami in se bomo še naprej trudili, da bomo po svojih močeh naredili vse za brezskrbno mobilnost, upoštevajoč manj negativne vplive na okolje. Poleg storitve EasyRent, ki omogoča zmanjševanje ogljičnega odtisa in jo bomo v letu 2023 aktivneje izpostavili, bomo okrepili tudi naš razvoj na področju eMobilnosti.

Trenutno veliko napora in dela namenjamo povsem novemu projektu. Pripravljamo namreč teren za CARWIZ Slovenija, kjer v letu 2023 načrtujemo konkreten preboj. A več o tem kmalu.

Še vedno inoviramo, se povezujemo, elektrificiramo in skrbimo za okolje. Predvsem pa se zavedamo, da je tudi mobilnost tisto, kar povezuje vse nas. Zato se bomo še naprej trudili omogočati brezskrbno mobilnost vsem.

Hvala vsem vam, ki ste del naše zgodbe.

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array