Rimac predal prvo Nevero nekdanjemu prvaku Formule 1

5. september 2022

Se spomnite, ko so Hrvati pred nekaj tedni s slavnostno otvoritvijo tudi uradno odprli (za ves promet) težko pričakovani 2404 metrov dolg Pelješki most? Most povezuje jug Hrvaške in že postaja velika turistična atrakcija.

Svečana slovesnost se je takrat zaključila z velikim ognjemetom, eden prvih pa je most prečkal električni avtomobil Rimac Nevera. In danes zapis posvečamo ravno temu super športnemu modelu električnega avtomobila, ki je bil zasnovan, razvit in izdelan na Hrvaškem in ime nosi po poletni nevihti, ki je značilna za hrvaško obalo.

Rimac Nevera ob prečkanju Pelješkega mostu

Hrvaški proizvajalec avtomobilov je namreč nedavno registriral električno superšportno Nevero. Gre za model, katerega koncept so prvič razkrili že na ženevskem moto spektaklu leta 2018 in velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu.

Nico Rosberg in Mate Rimac

Izdelali bodo 150 vozil, prvega že predali novemu lastniku

Ne samo ljubitelji električnih in hitrih avtomobilov, tudi strokovnjaki se povečini strinjajo, da je Nevera zares impresivna in postavlja nove trende. Štirje električni motorji namreč proizvedejo neverjetnih 1914 konjskih moči, kar avtomobilu nudi pospešek od 0 do 100 km/h v samo, pozor – 1,85 sekunde. Po slabih 10 sekundah pa avtomobil lahko doseže kar 300 km/h.

Hrvati bodo izdelali zgolj 150 verzij tega modela, vsaka pa bo stala več kot dva milijona dolarjev. Ker proizvajalec omogoča številne različne možnosti osebnih nastavitev, po unikatnih željah kupcev, bo vsak avtomobil povsem unikaten. In prvi avtomobil je bil že predan kupcu. Gre za znamenitega nemškega dirkača Nica Rosberga, ki je več kot 10 let navduševal v karavani formule ena, leta 2016 pa je postal tudi svetovni prvak. Rosberg tako zdaj vozi električni avtomobil z največjo baterijo, ki je bila kadarkoli vgrajena v električni serijski avtomobil. Kot zanimivost dodajmo, da si je nemški dirkač izbral specifikacijo Batmobile, z zunanjostjo Stellar Black in notranjostjo iz črne alkantare.

Rimac Nevera s specifikacijo Batmobile

ABmobilu smo navdušeni nad novostmi in inovacijami, ki jih prinaša hitro razvijajoč svet avtomobilizma. Veseli smo, da se je vizija, ki so si jo Hrvati zadali že pred nekaj leti uresničila. Danes postavljajo trende in orjejo ledino, mi jim stojimo ob strani. Svet spreminjajo pogumni, a zgolj s podporo vseh nas v skupnosti. Električna mobilnost je mobilnost prihodnosti in tudi v prihodnje vas bomo redno obveščali o novostih s področja mobilnosti, ki jo poganja elektrika.

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array