Polestar: sinonim inovativnosti, zmogljivosti in kakovosti

9. november 2023

Švedska, dežela nordijskih sanj. Država z nekaj več kot 10 milijoni prebivalcev, ki že vrsto let intenzivira napore za boljšo okoljsko ozaveščenost in doslednost pri zavezanosti k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Gre za deželo, kjer mnoge osupne sijaj severnih luči in kjer čista jezera odsevajo lepoto narave.

Obenem pa gre za državo, ki vse našteto odraža tudi v svoji promociji električne mobilnosti kot trajnostne alternative vozilom na fosilna goriva. In s Polestarjem so ustvarili električno renesanso. Ta znamka ni samo Volvova zvezda vodnica v trajnostni mobilnosti, temveč tudi most med tradicionalno vožnjo in digitalno prihodnostjo.

Prekrasna Švedska pokrajina.

Švedska, dežela nordijskih sanj.

Filozofija razvoja: varna, uravnotežena in zanesljiva vozna izkušnja

Polestar se je pravzaprav rodil kot dirkaška ekipa, ki je pomagala dirkaški diviziji Volva osvojiti “Swedish Touring Car Championship”. To je bilo leta 1996. Po uspešnih dirkah in številnih zmagah, pa so na pragu polnoletnosti, v letu 2013,  javno predstavili svoj model S60, leto kasneje pa še modela Volvo S60 in V60 Polestar.

Njihov očiten napredek, inovativnost in sposobnost neustrašnega sledenja razvojni viziji je nato izkoristil Volvo, ki je kupil Polestar z namenom, da bi postali njihova osebna divizija za visoke zmogljivosti. Polestarjeva inženirska filozofija temelji na ustvarjanju varne, uravnotežene in zanesljive vozne izkušnje. Z uravnoteženostjo med zmogljivostjo in nadzorom so nato ustvarili vozila, ki jih vozniki obožujejo.

Polestar: ime, dizajn in vizija z roko v roki

Blagovna znamka Polestar si prizadeva raziskati nove ideje in tehnologije, premikati meje in voditi skupino Volvo Car Group ne le na področju tehnoloških inovacij, ampak tudi na področjih digitaliziranih uporabniških izkušenj in komunikacije. 

Konec koncev veliko pove že izbrano ime – Polestar. Nanaša se na zvezdo Severnico (v švedščini Polstjärnan), ki slovi po svoji svetli in stabilni sijajnosti na nebu. Dobesedni prevod te besede namreč pomeni “Pole Star”.

To, da smo del družine Volvo, nam daje ogromno zaupanja, saj vemo, da imamo proizvodne in kakovostne postopke za uresničitev naših odličnih idej. Svet avtomobilov se spreminja. Povezljivost je osnovna nuja. Souporaba avtomobila in nove vrste lastništva postajajo standard. Vse to sprejemamo. Vodili bomo pot. Polestar je zvezda vodilnica,” pravi Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestarja.

Tudi Polestarjev dizajn in logo sta zasnovana tako, da sporočata unikatnost in identiteto blagovne znamke. Unikatnost v dizajnu produktov, pa tudi osnovne podobe znamke utrjujeta minimalizem in prečiščenost, kar poudarja sodobnost in enostavnost električnih vozil. Že Polestarjev logo vključuje vse bolj prepoznaven vzorec, ki spominja na zvezdno nebo, kar dodatno poudarja povezavo z imenom “Polestar” in zvezdo Severnico ter simbolizira svetlo sijajnost in zanesljivost, ki jih blagovna znamka želi ponuditi svojim strankam. Obenem pa se ustvarjalci znamke trudijo tudi s svojim dizajnom sporočati svojo ekološko osredotočenost in svojo zavezanost k trajnosti in okolju. 

Ključno sporočilo dizajna, imena in logotipa je torej osredinjen na unikaten, visokotehnološki in trajnostni pristop k proizvodnji električnih vozil, hkrati pa ohranja eleganco, ki je značilna za skandinavski dizajn.

Polestar Design Studio v Gothenburgu na Švedskem.

Prihodnost je v celostnem doživetju napredne tehologije

Zgoraj omenjeni Thomas Ingenlath, generalni direktor Polestarja, je nedavno razkril navdušujočo novost. Polestar se po njegovih besedah ne bo več osredotočal le na svojo linijo električnih vozil, ampak se bo v decembru podal tudi na področje pametnih telefonov. 

Gre za združevanje dveh svetov brez meja… neopazno povezovanje,” je pojasnil Ingenlath. Če vizijo iz besed prelijemo v prakso: predstavljajmo si, da odpremo aplikacijo na pametnem telefonu znamke Polestar in to takoj vidimo na armaturni plošči v avtomobilu. Ne gre zgolj za integracijo; gre za prihodnost celostnih tehnoloških doživetij.

Polestar ekran.

Prihodnost celostnih tehnoloških doživetij.

V luči razvoja v prihodnje, naj tu omenimo še model Polestar 4, ki bo na trgu v serijski različici v naslednjem letu. 

O tem modelu smo junija pisali tudi na naših digitalnih kanalih. Gre namreč za model, ki pozor: nima zadnjega stekla (ima zgolj panoramsko streho, ki se zaključi za glavami potnikov zadaj). Poleg tega ima Polestar 4 dva elektromotorja (moč 400 kWh in 686 Nm navora), pospešek od 0 do 100 km/h pa ustvari v 3,8 sekunde.

Polestarjev prvi poskus z električnimi vozili

Leta 2019 je na ceste zapeljal njihov prvi model – Polestar 1 Hybrid. Šlo je za prvi hibridni model te znamke, ki je prejel veliko pohval za svoj dizajn in zmogljivost. Pozor: v svojem prvem poskusu je Polestar 1 dosegel največji električni doseg med vsemi priključnimi hibridi, kar 78 milj.

Pomembno je izpostaviti, da je šlo za povsem samosvoje vozilo, kljub nekaterim podobnostim z modelom Volvo S90. S karbonskimi vlakni, ki obdajajo spodnji del telesa, in panoramsko stekleno streho, ki se razteza čez celotno vozilo je izgledalo kot vozilo iz prihodnosti. Ni čudno, da je priljubljena dirkaška videoigra “Need For Speed” ravno Polestar izbrala za naslovnico svoje igre.

Polestar 1 na naslovnici video igre Need for Speed.

Polestar 1 na naslovnici videoigre Need for Speed.

Polestar 2: Kjer se eleganca sreča z inovacijami

In zdaj še nekaj besed o Polestar 2 – utelešenju švedske preprostosti združene z napredno tehnologijo. Ne gre zgolj za vozilo; gre za revolucijo na 4 kolesih. Od skoraj neslišnega zvoka električne vožnje do njegove zavezanosti k trajnosti – z vegansko notranjostjo – vsak aspekt Polestar 2 odmeva z luksuzom in odgovornostjo.

Njegov napredni informacijsko-razvedrilni sistem, ki temelji na platformi Android, zagotavlja intuitivno in nenehno posodobljeno uporabniško izkušnjo.

Specifikacije:

  • Doseg: 515 – 551 km (WLTP)
  • Električni motorji: 1 električni motor (spredaj)
  • Moč: 170 kW / 231 KM
  • Navor: 330 Nm
  • Baterija: 78 kWh
  • Pospešek od 0 do 100 km/h: 7,4 s

V svetu, kjer vsaka izbira odraža naše vrednote, vožnja z modelom Polestar 2 ni zgolj odločitev, ampak izjava. Izjava o luksuzu, zavezanosti okolju in strasti do tehnoloških prebojev.

Polestar 2 Long Range Single Motor za 705,65 € + DDV / mesec*

(*ponudba je narejena za obdobje 60 mesecev in 20.000 letno prevoženih kilometrov)

Ponudba za poslovni najem Polestar 2 Long Range Single Motor

Vaša obveznost je poleg najemnine zgolj še strošek goriva, saj Poslovni najem že vključuje osnovno in kasko zavarovanje, registracijo in tehnični pregled, letno slovensko vinjeto, nakup in menjavo pnevmatik, redni servis, nadomestno vozilo za čas servisiranja, 24/7 avtomobilsko asistenco…

Si za službeno vozilo želite nekaj kar vas bo navdihovalo? 

Vabljeni, da nas kontaktirate, na info@abmobil.si, ali pa nas pokličete na +368 31 500 555.

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array