Kdaj in zakaj je EasyRent najboljša alternativa službenemu vozilu?

20. marec 2023

Sestanki. Konference. Poslovna srečanja. Predstavitve produktov. Sklepanje poslovnih dogovorov. Vse to so priložnosti, ki podjetjem lahko predstavljajo t.i. “breaking point.” In v teh momentih je ključno, da se vse moči in napori podjetja usmerijo v področje dela, ki ga to pokriva. Z zavedanjem da je vsako podjetje usmerjeno v razvoj lastnega produkta ali storitve, smo s storitvijo EasyRent v ABmobilu poskrbeli, da poskrbimo za področje, ki je velikokrat prezrto. Mobilnost. 

Ideja za EasyRent se je rodila v času pandemije, ki je korenito spremenila način kako se podjetja povezujejo med seboj, saj se je v tistem obdobju glavnina komunikacije opravila kar preko spleta oziroma na daljavo. Posledično se je zmanjšala tudi potreba po službenih vozilih, ki so stala na parkiriščih in podjetjem predstavljala nepotreben strošek, zato se je pojavila potreba po sodobnem in prilagodljivem poslovnem najemu, ki podjetje bremeni samo takrat, ko vozila dejansko potrebuje.”

Luka Pleško, (operativni vodja, ABmobil d.o.o.)

Občasne potrebe po službenem vozilu se pojavljajo v manjših, srednjih in večjih podjetjih, in četudi podjetje zaradi narave svojega dela, nima potrebe po pogosti rabi službenih vozil, je smotrno, da področje mobilnosti v podjetju uredi tako, da bo praktično, zanesljivo, finančno ugodno in sodobno. EasyRent torej najbolj ustreza podjetjem, ki imajo občasne potrebe po službenem vozilu, vendarle bi le tega uporabljali premalo, da bi se jim nakup ali poslovni najem izplačal. Storitev je primerna tudi za podjetja, ki že imajo službena vozila, a imajo občasno potrebo po dodatnih vozilih.

“Tudi danes, ko se je življenje v veliki meri vrnilo v normalne tirnice je še vedno jasno, da imajo različna podjetja različne potrebe po službenem vozilu. Ob našem delu smo se srečali z mnogimi strankami, ki službeno vozilo potrebujejo samo nekajkrat mesečno. Seveda odločitev za nakup lastnega vozila oz. dolgoročni poslovni najem v tem primeru stroškovno ni smiselna, saj vozilo nato večino časa preživi na parkirišču podjetja. Na drugi strani pa obstajajo večja podjetja, ki že imajo obstoječi vozni park vendar občasno potrebujejo dodatno vozilo – samo za tistih nekaj ur.”

Luka Pleško, (operativni vodja, ABmobil d.o.o.)

Komu je storitev EasyRent namenjena in kakšen je strošek najema?

Storitev EasyRent je idealna za podjetja, ki imajo občasne potrebe po službenem vozilu, a bi to vozilo premalokrat uporabljali, da bi se jim nakup ali poslovni najem izplačal. Zato je najem vozila bolj primeren. Storitev EasyRent pa je primerna tudi za podjetja, ki že imajo službena vozila, a imajo občasno potrebo po dodatnih vozilih. Posebna prednost za naše partnerje je namreč dostop do širokega nabora vozil s katerimi pokrivamo vse od ekonomičnih vozil za redne službene poti, do poslovnih limuzin za posebne priložnosti.

Pri EasyRentu vedno plačate samo toliko kolikor vozilo uporabljate! Za najeme krajše od 24 ur se uporaba plača glede na porabljen čas (ure) in prevožene kilometre, pri čimer je strošek goriva že upoštevan v ceni najema. Če pa vozilo potrebujete za več dni pa se najem samodejno preklopi v dnevno obračunavanje brez stroškov prevožene kilometrine, ob vračilu pa vrnete enako količino goriva, kot ste jo prejeli ob prevzemu. 

Ali registracija pomeni tudi mesečno naročino in koliko stane registracija?

Poudarimo, pristop v sistem EasyRent je BREZPLAČEN in BREZ VEZAVE, sama registracija torej ne prinaša naročnine in stroška. Za uporabo storitve namreč ne plačujete nobene naročnine, saj boste račun prejeli zgolj, ko boste vozilo najeli in dejansko uporabljali. Če torej ne najamete vozila, stroška ni.

Kako v praksi poteka najem vozila in vračilo le tega?

Glavna rdeča nit storitve EasyRent je enostavna uporaba. Vozilo zato enostavno rezervirate preko spletne aplikacije. Vozilo bo za vas pripravljeno ob izbrani uri na izbrani lokaciji. Mimogrede: če boste do naše poslovalnice prispeli z drugim vozilom lahko le tega brezplačno pustite na našem varovanem parkirišču. V primeru, da ste ob rezervaciji izbrali tudi dostavo vozila vam bomo vozilo ob izbrani uri dostavili do vrat vaše pisarne.

Tudi vračilo je povsem enostavno in hitro. Vozilo vrnete v času delovnika v izbrani poslovni enoti. Če pa izrecno želite, pa lahko vozilo po predhodnem dogovoru prevzamemo tudi na sedežu vašega podjetja.

Pristop v sistem EasyRent je mogoč tukaj, obenem pa smo vse informacije o storitvi združili tudi na posebnem spletnem mestu. Kot izpostavlja naš operativni vodja Luka Pleško, je naša vizija “rasti skupaj z našimi strankami vse od začetnih korakov, ko si je službeno vozilo težko privoščiti, do obdobja rasti kjer s preskokom na polni poslovni najem partnerskemu podjetju zagotovimo nadaljnjo profesionalno in brezskrbno rešitev poslovne mobilnosti.”

Tako, zdaj veste vse o storitvi EasyRent, alternativi službenemu vozilu. Pa varno vožno vam želimo.

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array