EasyRent vs. Poslovni najem

31. marec 2022

V podjetju ABmobil smo zavezani omogočati Mobilnost jutrišnjega dne. Ustvarjamo namreč Mobilnost, ki prihrani vaš čas, denar in skrbi.

V ta namen smo oblikovali 2 storitvi (Poslovni najem in EasyRent), ki vsaka s svojimi prednostmi naslavlja potrebe mobilnosti sodobnih podjetij.

Komu sta storitvi namenjeni?

Storitvi Poslovni najem in EasyRent smo oblikovali, ker se zavedamo, da podjetja v sodobnem poslovnem okolju potrebujejo možnost, s katero lahko praktično naslavljajo izzive mobilnosti svojih zaposlenih in jim omogočajo, da jih ta ne omejuje, temveč jim olajša delo in s tem pripomore k njihovi učinkovitosti. Če je Poslovni najem namenjen podjetjem, ki službena vozila potrebujejo in uporabljajo večji del meseca in bi radi upravljanje voznega parka prepustili strokovnjakom, je storitev EasyRent namenjena tistim podjetjem, katerih zaposleni se s službenimi vozili vozijo zgolj občasno, po potrebi. Ker je storitev oblikovana tako, da lahko med različnimi vozili izbirate glede na predvideno priložnost, ki jo imate, je idealna izbira tudi za vsa tista podjetja, ki sicer imajo svoj vozni park, a občaso zaznajo potrebno po dodatnem vozilu.

Bistveno nižji stroški Mobilnosti

Ena glavnih usmeritev pri oblikovanju obeh storitev je bila, da z njima podjetjem omogočamo, da na račun mobilnosti ne ustvarjajo nepotrebnih stroškov in finančne obveznosti karseda optimizirajo. Storitev EasyRent podjetju omogoča, da za vozilo plača zgolj toliko, kolikor ga v praksi tudi uporablja. Strošek najema se namreč obračuna glede na časovno obdobje najema in število prevoženih km. Prednost Poslovnega najema pa se izkaže ravno takrat, ko podjetje vozilo uporablja redno in pogosto, saj podjetje poravna vnaprej dogovorjeni znesek najemnine, ta pa se tekom trajanja pogodbe ne spremeni, ne glede na pogostost uporabe.

Kratkoročni vs. dolgoročni najem

Bistvena razlika med storitvama se torej kaže v časovnem obdobju najema. Z EasyRentom vam namreč omogočamo, da vozilo najamete zgolj za nekaj ur ali nekaj dni in se s tem ne zavezujete k dolgoročnim vezavam ali obveznostim. Poslovni najem pa je namensko ustvarjen za podjetja, ki vozila potrebujejo za daljše obdobje in se tako zavežejo k najemu za obdobje od enega do pet let.

Z namenom jasne informiranosti o obeh storitveh, smo bistvene razlike izpostavili v spodnji primerjalni tabeli. Vabljeni, da si jo ogledate.

Komu je najem namenjen?

EasyRent (kratkoročni najem)

Storitev je primerna za podjetja, ki službenega vozila ne potrebujejo vsak dan in si tako želijo znižati stroške voznega parka. EasyRent je primeren tudi za podjetja, ki že imajo obstoječi vozni park in opažajo občasno potrebo po dodatnih vozilih, oziroma potrebujejo premium razred vozila za občasne poslovne sestanke.

Poslovni najem (dolgoročni najem)

Dolgoročni najem je primeren za podjetja, ki službeno vozilo uporabljajo večji del meseca in želijo upravljanje voznega parka prepustiti strokovnjakom, ki poskrbijo za vse aktivnosti povezane z vzdrževanjem vozila.

Razpoložljiva vozila

EasyRent (kratkoročni najem)

Pri EasyRentu ima podjetje možnost izbire med različnimi vozili za vsako priložnost. Na voljo so ekonomična vozila, ki so primerna za vsakodnevno uporabo, pa tudi premijska vozila, ki jih vodstvo lahko uporabi za poslovne sestanke.

Poslovni najem (dolgoročni najem)

Pri dolgoročnem najemu si lahko podjetje izbere vozilo, ki je prilagojeno njihovim željam. V kolikor je to mogoče se pri izbiri vozila popolnoma prilagodimo uporabnikovim željam glede karakteristik in opreme vozila. Podjetje uporablja izbrano vozilo skozi celotno trajanje pogodbe.

Izbrani primeri vozil posamičnih razredov storitve EasyRent.

Cena uporabe

EasyRent (kratkoročni najem)

Pri EasyRentu podjetje za vozilo plača samo toliko kolikor ga uporablja. Najem se obračunava glede na časovno obdobje uporabe in prevožene kilometre. V kolikor vozilo najema zgolj občasno je EasyRent za podjetje ugodnejša oblika najema.

Poslovni najem (dolgoročni najem)

Pri dolgoročnem poslovnem najemu podjetje vsak mesec poravna vnaprej dogovorjen znesek najemnine, ki se ne spreminja glede na obseg uporabe. V kolikor podjetje vozilo veliko uporablja je poslovni najem za podjetje ugodnejša oblika najema.

Vključene storitve

EasyRent (kratkoročni najem)

Najem vozila preko EasyRenta vključuje uporabo izbranega vozila, ki je pred vsakim najemom pripravljeno za uporabo, očiščeno in s polnim tankom goriva, ki je že vključeno v ceno najema. Vozilo se lahko prevzame ali vrne na lokaciji, ki si jo izbere uporabnik.

Poslovni najem (dolgoročni najem)

Najem vozila preko dolgoročnega najema vključuje nakup in financiranje vozila po želji stranke, registracijo, kasko zavarovanje vozila, redno servisiranje, nakup in menjavo pnevmatik, letno slovensko vinjeto in 24/7 asistenco na cesti.

Obdobje najema in vezava

EasyRent (kratkoročni najem)

Najem vozila preko storitve EasyRent je primeren za kratkotrajne najeme, ki trajajo od nekaj ur do nekaj dni. Uporabnik se ne zavezuje k dolgoročnim vezavam ali obveznostim.

Poslovni najem (dolgoročni najem)

Dolgoročni najem vozil je primeren za podjetja, ki vozila potrebujejo dolgoročno. Pogodba je zavezujoča in se sklene za obdobje od enega do petih let, odvisno od dogovora.

Na ABmobilu v svojih vstah združujemo mlade in izkušene strokovnjake iz različnih področij, ki ustvarjajo globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Naša prednost je, da na področju mobilnosti naši zaposleni delujejo že vrsto let, kar nam omogoča, da vam v pogovoru predstavimo možnosti, ki optimalno naslavljajo vaše izzive. Saj veste, ko skrb za vozni park prepustite izkušeni ekipi, se lahko osredotočate na tisto, kar je za vaš posel najpomembnejše.

Vabljeni, da nas pokličete na +386 31 500 400 ali nam pišete na info@abmobil.si in pogovorili se bomo o nadgradnji vaše mobilnosti.

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array