Poslovni najem električnega vozila prinaša prednosti za podjetja

22. junij 2024

Poslovni najem električnih vozil je v porastu, tako v tujini, kot doma. To lahko pripišemo tako cilju podjetij po višji učinkovitosti in optimizaciji stroškov, kot vse višji ozaveščenosti o prednostih, ki jih poslovni najem električnih vozil prinaša zaposlenim. Danes vam podrobneje predstavljamo prednosti poslovnega najema električnih vozil in posebno ponudbo poslovnega najema Tesla Model Y.

Tesla model Y bele barve.

Finančne in praktične prednosti poslovnega najema

Poslovni najem v svoji ponudbi vključuje vse stroške, povezane z vozilom, kar pomeni, da podjetju prioritetno omogočamo predvidljivost. S tem se izognete stresu in reorganizaciji zaradi morebitnih nepričakovanih stroškov. Vnaprej znani stroški tako omogočajo boljše finančno načrtovanje.

Finančnih prednosti poslovnega najema električnih vozil je kar nekaj, med drugim storitev podjetju omogoča, da so njihova sredstva sproščena, saj ne zahteva začetne investicije, posledično pa lahko podjetje ta sredstva vlaga v razvoj in poslovanje. Poleg tega poslovni najem omogoča davčne olajšave, recimo z zniževanjem davčne osnove pri mikro in majhnih podjetij, DDV pa se poravna mesečno v obrokih in ne vnaprej kot recimo pri finančnem najemu.

Z vidika zaposlenih pa tovrstni najem vozil predstavlja manj stresa in ogromen prihranek časa, saj za vse obveznosti poskrbimo mi. Vozila so namreč redno vzdrževana na uradnih servisih. Za servis, pa tudi recimo menjavo pnevmatik namreč poskrbimo mi. Tu gremo še korak dlje, saj lahko vozilo prevzamemo na vaši lokaciji in ga vrnemo po zaključeni storitvi, vmes pa uporabljate nadomestno vozilo. Tako ostanete mobilni tudi med servisnimi obdobji. Poleg tega poskrbimo tudi za registracije, vinjete, itn.

Poslovni najem vsebuje grafika: najem vozila, osnovno in kasko zavarovanje, letno slovensko vinjeto, redno servisiranje, nakup in menjavo pnevmatik, nadomestno vozilo, 24/7 asistenco.

Kaj vse vključuje poslovni najem?

Zakaj poslovni najem električnega vozila?

Danes se torej osredotočamo na poslovne najeme električnih vozil. Najbolj očitno je vprašanje, zakaj bi podjetje najelo ravno električno vozilo? Na kratko: ker prinaša dodano vrednost.

Z zornega kota optimizacije stroškov poslovni najem električnega vozila ne prinaša bonitetnih obremenitev. To je posebej ugodno za zaposlene, ki električna vozila uporabljajo tudi za osebne namene. Poleg tega električna vozila v primerjavi z vozili na fosilna goriva omogočajo ugodnejše dolgoročne stroške zaradi nižjih stroškov energije in vzdrževanja.

Z vidika uporabnika vozila, pa je pomembno tudi, da električna vozila omogočajo dovoljšen doseg brez pogostega polnjenja, nudijo fleksibilnost in funkcionalnost s svojo prostornostjo in zagotavljajo udobje, s katerim podjetje izboljšuje zadovoljstvo zaposlenih in posledično dviga njihovo produktivnost.

V današnjem poslovnem okolju je trajnostna usmeritev dodana vrednost podjetja in s poslovnim najemom električnega vozila podjetje v praksi naslavlja ravno to. Tako namreč  zmanjšuje svoj ogljični odtis, kar prispeva k trajnostnemu poslovanju in boljšemu okolju.

Prednosti poslovnega najema električnega vozila.

Prednosti poslovnega najema električnega vozila.

Posebna ABmobil ponudba: poslovni najem Tesle Model Y

V ABmobilu smo ponudbo poslovnega najema električnih vozil optimizirali glede na realne izzive podjetij v našem okolju. Upoštevali smo predvsem praktičnost glede na potrebe po mobilnosti in specifike poslovnega okolja ter optimizirali finančne stroške, ki jih mobilnost prinaša podjetju.

Večina poslovnih strank se odloča za najem Tesle Model Y v različici Long Range, ki jo ponujamo pod posebnimi pogoji (990€ + DDV* mesečno).

Zakaj ravno Tesla model Y?

•  ugodna najemnina: ugodna cena za vrhunsko vozilo z izjemnimi zmogljivostmi

•  dolga avtonomija: doseg preko 500 km (po WLTP standardu) za brezskrbne daljše vožnje z manj pogostimi polnjenji

•  prostorna notranjost: udobje za vse potnike in dovolj prostora za prtljago

•  napredne funkcije: izboljšana uporabniška izkušnja z avtopilotom, aplikacijo za nadzor vozila in zabavnimi multimedijskimi aplikacijami

•  udobje in varnost: vozilo sledi visokim varnostnim standardom in je opremljeno z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami

Predstavitev ponudbe 36-mesečnea poslovnega najema Tesle Model Y Long Range.

Električna Tesla Model Y je torej idealna izbira za vsa tista podjetja, ki želijo izkoristiti prednosti električnih vozil in obenem zmanjšati svoje stroške ter povečati učinkovitost poslovanja. 

Kontaktirajte nas, naši ABmobil strokovnjaki se bodo z vami pogovorili o ustrezni rešitvi za vaš vozni park: +386 31 500 400 / info@abmobil.si.

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array