ABmobil vstopa na zahtevno hrvaško tržišče najema vozil

24. marec 2022

ABmobil d.o.o. je v začetku letošnjega leta z željo po širitvi poslovanja izven meja Slovenije na Hrvaškem ustanovil novo hčerinsko podjetje ABmobil rent d.o.o. Širitvi je sledil prevzem zastopstva za rent-a-car franšizo CARWIZ za hrvaški trg.

S strateško postavljenimi poslovnimi enotami, ki se nahajajo v Zagrebu, Reki, Zadru, Splitu, Puli in Dubrovniku ter preko 1.000 aktivnimi vozili v voznem parku predstavljamo eno največjih rent-a-car podjetij na hrvaškem trgu.

ABmobil je v Sloveniji že prepoznan kot inovativno in agilno podjetje. V svoje poslovanje uvajamo sodobne modele najemov vozil ter soustvarjamo trende mobilnosti v rent-a-car industriji. S povezovanjem klasičnih rent-a-car najemov in vpeljavo novih produktov in sodobnih oblik mobilnosti, s katerimi smo se že predstavili na slovenskem tržišču, želimo preko podjetja ABmobil rent svojo vizijo razvoja mobilnosti prenesti tudi na zahtevno hrvaško tržišče najemov vozil.

Carwiz poslovalnica na splitskem letališču.

ABmobil inovativnost + Carwiz franšizni model = zagotovljen uspeh

V ABmobil rent bomo z novim strateškim partnerstvom implementirali franšizni model Carwiz in v svoje storitve vključili celotno infrastrukturo in ponudbo Carwiz-a na Hrvaškem. Uspeh nam v prvi vrsti zagotavlja sinergija obeh blagovnih znamk, Abmobil in Carwiz. ABmobil v partnerstvo prinaša inovativne rešitve, platformo za digitalizacijo procesa najema, učinkovito obravnavo strank in izboljšanje celostne uporabniške izkušnje; Carwiz, na drugi strani, pa s svojim franšiznim modelom ponuja edinstveno poslovno rešitev.

Uspeh zagotavlja predvsem kombinacija dveh, do danes dokazljivo uspešnih blagovnih znamk.

Na novih trgih je naš cilj postavljati trende mobilnosti in ne zgolj slediti obstoječim.

»Za partnerstvo s franšizo Carwiz smo se odločili na podlagi analize trga. Ugotovili smo, da imajo naši konkurenti velike težave z dobavo vozil, kar je predstavljalo veliko priložnost za naše podjetje. Zaradi dolgoletnih izkušenj v avtomobilski industriji in številnih partnerstev, ki smo jih skozi leta zgradili z različnimi blagovnimi znamkami, je ABmobil tudi v teh zahtevnih časih, ki pestijo avtomobilsko industrijo, ohranil zanesljive in stabilne vire dobave vozil.

Pesimistične napovedi trga glede dobave vozil in hkrati naš stabilen položaj v tej dobavni verigi so še dodatno okrepili naše ambicije, da poleg Hrvaške vstopimo tudi na zahodni in centralni evropski trg. Kot inovativno naravnano podjetje bomo na novih trgih ustvarjali trende mobilnosti in ne zgolj sledili obstoječim. 

Naš cilj je vseskozi dvigati kakovost ter zagotavljati vrhunske storitve najema vozil ter se uveljaviti kot vodilni ponudnik rent-a-car storitev na evropskem tržišču.« Tomaž Lozar, direktor podjetja ABmobil.

Sklenjeno partnerstvo prinaša vidne spremembe tudi v pristopu do naših strank in dostopnosti do naših storitev, saj bo Carwiz na Hrvaškem sedaj ponujal edinstveno omnichannel izkušnjo v najširšem naboru komunikacijskih kanalov. Prav tako bo večji poudarek na širitvi B2B segmenta, t.j.  dolgoročnih najemov za poslovne uporabnike.

»Naš cilj je vseskozi dvigati kakovost ter zagotavljati vrhunske storitve najema vozil ter se uveljaviti kot vodilni ponudnik rent-a-car storitev na evropskem tržišču.« Tomaž Lozar, direktor podjetja ABmobil

To partnerstvo je logičen korak za obe podjetji.

»Vesel in res ponosen sem, da je ABmobil rent prepoznal Carwiz International kot potencialnega partnerja za širitev poslovanja. To vidim tudi kot potrditev, da nam je v tako kratkem času uspelo razviti res močno blagovno znamko. Gre za naš napredek in zavedam se, da bo to sodelovanje prineslo velike poslovne uspehe in še dodatno utrdilo položaj Carwiza na Hrvaškem,« ob naznanitvi strateškega partnerstva izpostavlja Krešimir Dobrilović, ustanovitelj in lastnik podjetja Carwiz International d.o.o.

O vseh storitvah, novih produktih ter predvsem prednostih za naše stranke in najemnike vozil, ki jih bo prineslo novo strateško partnerstvo med ABmobil rent in Carwiz International, vas bomo sproti obveščali na vseh naših digitalnih kanalih.

 

ABmobil

ABmobil smo mlado podjetje z izkušeno ekipo, ki ustvarja globalne trende učinkovite in okolju prijazne mobilnosti. Z več kot 25 leti izkušenj v avtomobilskem poslu najbolje omogočamo mobilnost uporabnikov, ki ne želijo biti le kupci vozila.

Array